Tijd en rust voor leidinggevenden

Krijg tijd en rust door niet meer alle ballen in de lucht te houden

Zijn werkweken van 60-70 uur voor jou gebruikelijk? Sta jij 24/7 paraat en los je uiteindelijk altijd alle problemen op?

Als manager ben je eindverantwoordelijk. Maar er zitten grenzen aan loyaliteit, betrokkenheid en verantwoordelijkheid.

Als leidinggevende ben en mag je ook mens zijn.

Neem eigenaarschap over je baan en je leven. Doe mee en ontdek hoe jij meer tijd en rust krijgt.

zen_tijd_en_rust

We hebben het veel te druk

Puilt bij jou je inbox uit? Stapelt het werk zich op? Ga je van afspraak naar afspraak en eet je snel-snel een boterham achter je computer, of vergeet je misschien zelfs te lunchen?

Als mensen zijn we tegenwoordig allemaal druk. En als managers helemaal. Waar medewerkers aan het eind van de dag naar huis gaan, omdat 'hun dienst' erop zit, gaan veel leidinggevenden door. Hoewel operationele zaken bij medewerkers liggen, lopen ze allerlei gaten dicht.

Managers zijn eindverantwoordelijk en voelen die verantwoordelijkheid 24/7.

Door alle brandjes te blussen is er geen tijd meer om hun eigenlijke werk als manager te doen: tactische en strategische zaken verschuiven op die manier naar de avonduren of worden gedaan in het weekend.

We worden alsmaar drukker

Wanneer je druk bent, neem je meestal geen tijd om even stil te staan. Want daar is geen tijd voor: je gaat door-door-door.

Doordat je niet stilstaat, acteer je vaak reactief: je blust een brand en gaat door naar de volgende. Hierdoor creëer je ongemerkt alleen maar meer brandjes, je voorkomt niet dat de branden ontstaan.

Doordat je geen rust neemt om te prioriteren, doe je alles en blijf je druk.

drukdrukdrukpatroonzonderprio

Eigenaarschap over je baan en je leven

Ik was zelf altijd druk-druk-druk. Ik werkte belachelijk veel en als ik niet werkte, was mijn hoofd nog steeds met werk bezig: het stond nooit uit.

De cursussen time management die ik volgde hielpen me wel om mijn inbox sneller leeg te krijgen, maar het zorgde er eigenlijk alleen maar voor dat ik nóg meer werk verzette. Ik werkte efficiënter, maar ik bleef druk. Te druk.

Pas toen ik van een afstandje naar mijn werk ben gaan kijken en duidelijkere keuzes leerde maken, kreeg ik meer tijd en rust.

Ik nam meer eigenaarschap voor mijn werk: ik kreeg meer controle over mijn leven en deed de dingen die ik wilde doen met gerichte aandacht.

Ik ging minder uren werken en mijn werkprestaties verbeterden! Dat niet alleen: ik ben sinds ik meer tijd en rust heb in mijn werk ook gewoon een leuker mens. Voor mezelf, maar ook voor mijn partner, kinderen, familie en vrienden.

Dat gun ik jou ook: als leidinggevende ben en mag je ook mens zijn. Graag zelfs.

UIOTbyd0TOeGJoHZLlFK_DSC06927

Ontdek hoe jij meer tijd en rust krijgt

De meeste leidinggevenden hebben al allerlei boeken gelezen en cursussen gevolgd waardoor ze meer tijd en rust zouden moeten vinden.

Vaak zit het `m niet in de kennis en theorie, maar juist in de toepassing in de praktijk.

Deze training helpt je om echt iets te gaan doen dat jou persoonlijk helpt om meer tijd en rust te krijgen.

in de spiegel kijken

Bewustwording

Je krijgt een spiegel voorgehouden die je helpt om te realiseren wanneer en waardoor je nu te weinig tijd en rust ervaart.

Door je bewust te zijn van jouw eigen gedrag en gewoontes, herken je patronen.

Je bepaalt in deze training welke patronen je wilt doorbreken.

kleine stapjes

Kleine stapjes

Je wordt geholpen om met kleine stapjes grootse resultaten te bereiken.

Je gaat geen wereldschokkende veranderingen doorvoeren, maar behapbare, nieuwe, routines ontwikkelen waardoor je meer tijd en rust krijgt.

stok achter de deur

Aanmoediging

Om je te helpen echt ander gedrag te vertonen, word je tijdens deze training op allerlei verschillende manieren herinnerd aan je eigen voornemens. 

Een vriendelijke schop onder je kont of stok achter de deur helpt om je voornemens waar te maken en daarmee resultaat te behalen. 

samen winnen

Samen leren

Je leert in deze training niet alleen van mij, maar ook van andere leidinggevenden.

Omdat alle deelnemers meer tijd en rust willen en jullie allemaal in de praktijk met nieuw gedrag experimenteren, is het heel leerzaam en prettig om van elkaar te leren.

Online en toch persoonlijk

Deze training is volledig online, omdat het voor de meeste deelnemers al een hele uitdaging is om tijd vrij te maken voor deze verandering.

Ook blijkt dat je je eigen gedrag makkelijker verandert wanneer je er regelmatig even kort bij stilstaat, dan met één intensieve, fysieke bijeenkomst.

Uiteraard missen we vanachter het beeldscherm fysiek contact en de kleine gesprekjes tussendoor. Toch zeggen deelnemers van andere online trainingen dat de groepssessies heel persoonlijk zijn.

Je volgt de training vanuit huis of je werkplek. Je bevindt je daardoor in de omgeving waar je de veranderingen ook wilt realiseren.

Zo ziet de training eruit

Bewustwording

Na aanmelding krijg je toegang tot een platform met video's en oefeningen die je helpen om je bewust te worden van je eigen gedrag.

De oefeningen variëren: er zitten oefeningen bij van een uur, maar vaker vraagt deze bewustwording een inspanning van vijf minuutjes per dag.

In hoeverre je al die oefeningen daadwerkelijk doet, is aan jou. De één vindt het heerlijk om een pragmatische opdracht te krijgen en deze uit te voeren, de ander juist niet.

Het gaat erom dat jij je bewust wordt van je eigen gedrag. Waarom ben jij drukker dan je eigenlijk wilt?

Kleine stapjes

Na vier weken, hebben we onze eerste online groepssessie. Je leert andere deelnemers kennen en formuleert een concreet voornemen.

Ben jij iemand die graag naast de drie sessies samen met anderen leert? Aan het eind van de groepssessie is er ruimte om buddy's of intervisiegroepjes te vormen.

Doen met aanmoediging

Na de eerste groepssessie ga je experimenteren met je nieuwe gedrag. Je wordt op verschillende manieren aangemoedigd om je voornemen waar te maken.

Onderzoeken

In de tweede groepssessie evalueer je jouw voornemen: Wat werkt goed? Wat werkt niet goed en wat kun je daaraan doen? Wat heeft het nieuwe gedrag je al opgeleverd? Wat betekent dit voor de komende dagen?

Vaststellen en verder

Tijdens de laatste groepssessie blikken we terug: Wat levert jouw nieuwe gedrag je op? Wat ga je doen om dit gedrag als routine vast te houden?

Ben je er al aan toe om nog een nieuwe stap erbij te zetten? Ga je een nieuw experiment uitvoeren om nog meer tijd en rust te krijgen?

Richt de training in zoals jij wilt

Platform, mails, appjes, groepssessies, buddy's, intervisiegroepje, je benut wat jou helpt om tijd en rust te krijgen

 • Je krijgt toegang tot een platform waarop je korte video's bekijkt en oefeningen kunt downloaden.
 • Je ontvangt mailtjes en desgewenst ook persoonlijke appjes die je helpen om telkens een volgende stap te zetten en je nieuwe gedrag uit te voeren.
 • Er zijn drie online groepsbijeenkomsten waarin je ook andere deelnemers ontmoet.
 • Als je wilt, vorm je een buddyteam of intervisiegroepje met andere deelnemers. Jullie maken zelf afspraken over de invulling van die samenwerking.

Training tijd en rust voor leidinggevenden

 • Toegang tot platform met korte video's en oefeningen
 • Drie online groepsbijeenkomsten
 • Indien gewenst: aanmoediging mails
 • Indien gewenst: persoonlijke aanmoediging appjes
 • Indien gewenst: een buddy of intervisiegroepje

€995

Veel gestelde vragen:

Voor wie is deze training?

Deze training is gemaakt voor leidinggevenden.

Of je nu leidinggeeft aan 2 of 1000 mensen, of je dat al jaren doet of juist net bent begonnen: tijd en rust wil elke leidinggevende.

 • Heb jij de moed om in de spiegel te kijken?
 • Durf je ander gedrag uit te proberen?
 • Wil je leren van anderen?

Doe dan mee met deze training.

Ik geef geen leiding, mag ik dan wel meedoen?

Waarschijnlijk levert de training je ook veel op wanneer je geen leidinggevende bent, maar omdat er interactie is tussen gelijkgestemden, kunnen alleen leidinggevenden meedoen.

Wat is het verschil tussen het Superkrachtenprogramma en deze training?

In module één van het Superkrachtenprogramma zoomen we ook in op de tijd en rust die je als leidinggevende zelf kunt beïnvloeden. 

Het grootste verschil tussen deze eerste module van het Superkrachtenprogramma en de training Tijd en Rust voor Leidinggevenden, is dat je met deze training een aantal weken lang focus hebt op dit ene thema: tijd en rust te krijgen. 

Uiteraard is er een overlap in de methode en technieken die we gebruiken, maar de video's en oefeningen die je krijgt zijn speciaal gemaakt voor deze training. 

Ik wil hierna graag meedoen aan het Superkrachtenprogramma, kan dat?

Dat kan uiteraard!

In het Superkrachtenprogramma borduren we voort op de tijd en rust die jij als leidinggevende graag wilt behouden. 

Ik heb al meegedaan met het Superkrachtenprogramma, is het dan zinvol om mee te doen?

Jazeker! 

De methoden en technieken die worden toegepast in deze training komen overeen met hetgeen je in het Superkrachtenprogramma hebt geleerd. 

Ik geloof erg in de kracht van herhaling. De video's en oefeningen zijn allemaal speciaal voor deze training gemaakt, dus je krijgt nieuw materiaal, waardoor je op een andere manier naar je eigen tijd en rust zult kijken.

Omdat oud-deelnemers wel meer ervaring hebben met dit onderwerp, word je tijdens groepsbijeenkomsten gekoppeld aan andere oud deelnemers van het Superkrachtenprogramma.

Is het mogelijk om een ander tempo aan te houden/ andere datum te starten?

Omdat ik erg geloof in het samen werken in kleine stapjes, faciliteer ik deze training op een aantal vaste momenten per jaar. 

Check op de site wanneer de volgende groep start, misschien komen die dagen je beter uit.

Dat ik het niet faciliteer, betekent natuurlijk niet dat jij niet alles lekker in je eigen tijd kunt doen.

Je opent je mails natuurlijk wanneer jij wilt, dus je kunt alles in je eigen tijd bekijken en uitvoeren als je dat graag wilt. Je mist dan alleen de kracht van het leren van de andere deelnemers.

Wat is de tijdsinvestering?

In de eerste vier weken krijg je mailtjes en video's die in totaal ongeveer 2 uur aan tijdsinvestering vragen. 

De drie online sessies duren elk 1,5 uur. 

Optioneel maak je nog extra afspraken met een buddy of intervisiegroepje. Dat regel je zelf.

Wanneer je een nieuwe routine gaat uitvoeren, is het handig om daar dagelijks een paar minuutjes bij stil te staan en aan het eind van de week een half uur. Het is aan jou om dit ook daadwerkelijk te doen. 

Hoe lang blijven de materialen van de training beschikbaar?

Je behoudt toegang tot de video's en downloads zolang het Superkrachtenprogramma-platform bestaat.

Als ik met dit platform stop, zal ik je vroegtijdig een seintje geven, zodat je materialen kunt downloaden. 

Tot wanneer kan ik annuleren?

Heb je al betaald, maar kun je toch niet, of is er een andere reden waarom je de training toch niet gaat volgen? Stuur dan een maand voordat we starten een mailtje naar martine.veeger@inversum.nl en vertel waarom je toch niet mee wilt doen. Je krijgt dan het volledige bedrag teruggestort op je rekening.

Data:

Deze training is maandag 14 november gestart.

In 2023 start een nieuwe groep.

Wil jij daarbij zijn?

Geef dan je gegevens door, dan krijg je een mailtje zodra de data bekend zijn.

Training tijd en rust voor leidinggevenden

 • Toegang tot platform met korte video's en oefeningen
 • Drie online groepsbijeenkomsten
 • Indien gewenst: aanmoediging mails
 • Indien gewenst: persoonlijke aanmoediging appjes
 • Indien gewenst: een buddy of intervisiegroepje

€995