Tijd en rust voor leidinggevenden

Krijg tijd en rust door niet meer alle ballen in de lucht te houden

Zijn werkweken van 60-70 uur voor jou gebruikelijk? Sta jij 24/7 paraat en los je uiteindelijk altijd alle problemen op?

Als manager ben je eindverantwoordelijk. Maar er zitten grenzen aan loyaliteit, betrokkenheid en verantwoordelijkheid.

Als leidinggevende ben en mag je ook mens zijn.

Neem eigenaarschap over je baan en je leven. Volg de cursus en ontdek hoe jij meer tijd en rust krijgt.

Training tijd en rust voor managers

We hebben het veel te druk

Puilt bij jou je inbox uit? Stapelt het werk zich op? Ga je van afspraak naar afspraak en eet je snel-snel een boterham achter je computer, of vergeet je misschien zelfs te lunchen?

Als mensen zijn we tegenwoordig allemaal druk. En als managers helemaal. Waar medewerkers aan het eind van de dag naar huis gaan, omdat 'hun dienst' erop zit, gaan veel leidinggevenden door. Hoewel operationele zaken bij medewerkers liggen, lopen ze allerlei gaten dicht.

Managers zijn eindverantwoordelijk en voelen die verantwoordelijkheid 24/7.

Door alle brandjes te blussen is er geen tijd meer om hun eigenlijke werk als manager te doen: tactische en strategische zaken verschuiven op die manier naar de avonduren of worden gedaan in het weekend.

We worden alsmaar drukker

Wanneer je druk bent, neem je meestal geen tijd om even stil te staan. Want daar is geen tijd voor: je gaat door-door-door.

Doordat je niet stilstaat, acteer je vaak reactief: je blust een brand en gaat door naar de volgende. Hierdoor creëer je ongemerkt alleen maar meer brandjes, je voorkomt niet dat de branden ontstaan.

Doordat je geen rust neemt om te prioriteren, doe je alles en blijf je druk.

drukdrukdrukpatroonzonderprio

Relaxed leidinggeven

Stel je eens voor: hoe zou het zijn als je keuzes maakt op basis van jouw eigen focus doelen.

Dat je dagen voor het grootste deel bestaan uit energie-gevende activiteiten. Je hebt tijd en rust voor alles wat belangrijk is voor jou in je werk en in jouw (privé-) leven.

Je doet alleen zelf wat jij echt zelf moet doen. Dat doe je efficiënt en effectief. Andere noodzakelijke activiteiten worden opgepakt door anderen.

Je bent in de gewenste flow met anderen. Jouw gedrag versterkt positieve patronen.

Je voelt je verbonden met medewerkers, straalt rust uit en bent benaderbaar.

Medewerkers nemen eigenaarschap voor de operationele doelen, spreken elkaar aan en informeren jou proactief over de resultaten.

Zou jij zo willen leven? Zou jij zo willen leidinggeven?

Anders leidinggeven verandert je leven

Als jouw manier van leidinggeven verandert, verandert je leven. Dat klinkt misschien een beetje overdreven, maar ik zie het keer op keer gebeuren.

Leidinggevenden die met een duidelijke focus leidinggeven, die hun eigen agenda claimen (en niet laten afhangen van wat er op hun afkomt), die niet meer alles zelf doen, maar hetgeen ze wél doen goed doen, die negatieve patronen doorbreken en mentaal aanwezig zijn, worden niet alleen betere leidinggevenden. Ze worden relaxtere mensen.

En daar hebben niet alleen hun medewerkers plezier van. Ze genieten zelf meer van het leven samen met de mensen die belangrijk voor ze zijn.

Alleen aan de slag met dat wat jou nu helpt

De meeste leidinggevenden hebben al allerlei boeken gelezen en cursussen gevolgd waardoor ze meer tijd en rust zouden moeten vinden.

Vaak zit het `m niet in de kennis en theorie, maar juist in de toepassing in de praktijk. Je moet iets doen, of iets niet-meer-doen, om de situatie te veranderen.

Het is mijn ervaring dat je pas iets gaat veranderen als je iets beetpakt dat voor jou persoonlijk het verschil maakt.

Daarom help ik je in deze cursus niet om honderd nieuwe technieken uit te proberen, maar laat ik je heel gericht kiezen wat jij gaat doen. Iets kleins, dat toch een enorm effect heeft. Juist iets kleins, want dan is de kans groter dat je het ook daadwerkelijk gaat doen.

We starten de cursus met een relax-verhogers score kaart waarop je ziet wat je kunt doen (relax-verhoger) en welk resultaat dat oplevert.

Hoe scoor jij jezelf? En wat zou je graag willen? Op basis van je antwoorden ga je aan de slag: je bekijkt de video's en doet de oefeningen van de relax-verhoger waarbij jij de grootste winst behaalt.

Daardoor verspil je geen tijd aan dingen die je al lang weet of al doet. Je doet alleen datgene dat op dit moment voor jou het grootste verschil maakt.

Eigenaarschap over je baan en je leven

Ik was zelf altijd druk-druk-druk. Ik werkte belachelijk veel en als ik niet werkte, was mijn hoofd nog steeds met werk bezig: het stond nooit uit.

De cursussen time management die ik volgde hielpen me wel om mijn inbox sneller leeg te krijgen, maar het zorgde er eigenlijk alleen maar voor dat ik nóg meer werk verzette. Ik werkte efficiënter, maar ik bleef druk. Te druk.

Pas toen ik van een afstandje naar mijn werk ben gaan kijken en duidelijkere keuzes leerde maken, kreeg ik meer tijd en rust.

Ik nam meer eigenaarschap voor mijn werk: ik kreeg meer controle over mijn leven en deed de dingen die ik wilde doen met gerichte aandacht.

Ik ging minder uren werken en mijn werkprestaties verbeterden! Dat niet alleen: ik ben sinds ik meer tijd en rust heb in mijn werk ook gewoon een leuker mens. Voor mezelf, maar ook voor mijn partner, kinderen, familie en vrienden.

Dat gun ik jou ook: als leidinggevende ben en mag je ook mens zijn. Graag zelfs.

UIOTbyd0TOeGJoHZLlFK_DSC06927

Blijf niet aanmodderen

Misschien denk je wel: ik heb helemaal geen tijd voor een cursus. Dat snap ik, want je bent heel druk. Maar door niets te doen, maak je het veel erger: je blijft aanmodderen en hoe minder je stilstaat, hoe drukker je wordt.

De truc van deze cursus is juist dat je in weinig tijd precies datgene vindt wat voor jou het verschil gaat maken.

Gun jezelf een relaxter leven, volg de cursus tijd en rust voor leidinggevenden.

Online cursus Tijd en rust voor leidinggevenden

  • Relex-verhogers score kaart: ontdek waar jij de meeste winst kunt boeken
  • Verdieping in 6 relax-verhogers die jou helpen om meer tijd en rust te ervaren
  • 28 korte video's
  • 23 oefeningen en downloads
  • Bonus video: antwoord op 10 vragen van leidinggevenden over 'minder zelf doen'
  • Je krijgt heel veel, maar je hoeft alleen met dat aan de slag wat jou echt helpt!

€130

Veel gestelde vragen: