Word gecoacht. Creëer eigenaarschap. Behaal resultaten.

Met het Superkrachtenprogramma word jij de leidinggevende die je wilt zijn.

Ontwikkel jezelf, jouw omgang met medewerkers en de inrichting van je organisatie.
De resultaten verbeteren en jij krijgt meer tijd en rust.

Training tijd en rust voor managers

Jezelf

Je krijgt een spiegel voorgehouden en ontdekt waarom jij doet wat je doet. Je leert je energie anders in te zetten: hierdoor krijg je tijd en rust. 

adoptiecurve

De medewerkers

Je doorbreekt de vicieuze cirkel die je met medewerkers doorloopt. Je maakt tijd vrij voor potentiële superkrachten, waardoor niet jij, maar zij de kar trekken en anderen meenemen. 

bloemrood

De organisatie

Door medewerkers expliciet eigenaar te maken van operationele doelen en de overlegstructuur om te draaien, organiseer je een bottom-up context. Een omgeving waar eigenaarschap bij medewerkers vanzelfsprekend is. Een organisatie die werkt!

Het is tijd voor verandering!

Ik weet hoe het is om het gevoel te hebben dat de organisatie afhankelijk is van jou: dodelijk vermoeiend! Het is voor jezelf niet leuk, maar ook niet voor mensen die je liefhebt: je gezin, familie en vrienden. Als je je zo verantwoordelijk voelt voor je werk en het loopt niet helemaal zoals je wilt, ben je vaak niet de gezelligste thuis. En het stomme is dat je door dat enorme verantwoordelijkheidsgevoel vaak het tegenovergestelde bereikt van wat je wilt.

Door mijn eigen verantwoordelijkheidsgevoel ging ik als consultant heel veel met leidinggevenden en medewerkers in gesprek. Ik vormde ongemerkt een brug tussen deze twee groepen. Hoe minder zij met elkaar samenwerkten, des te meer ik verbinding maakte. Maar daardoor bouwde ik niets constructiefs: met mijn vertrek verdween ook de brug en werd het gat alleen maar groter.

Toen ik me dat realiseerde, ben ik op zoek gegaan naar een manier om echt eigenaarschap bij medewerkers te creëren. Hoe dat is gelukt, deel ik graag me je.

Ik heb geleerd om mijn eigen energie anders in te zetten én de context van organisaties te veranderen. De brug die ik altijd vormde binnen organisaties heb ik leren bouwen vanuit de kracht van medewerkers en leidinggevenden. 

Ik ontdekte dat eigenaarschap bij medewerkers begint bij de leidinggevende en dat ik die leidinggevende het beste kan helpen door zelf op afstand te blijven. Vandaar mijn missie: leidinggevenden gaan zélf aan de slag om eigenaarschap bij medewerkers te creëren.

Daarom hoop ik dat jij meedoet aan het programma Superkrachten. Het helpt jou om eigenaarschap te nemen over je eigen verandering naar meer eigenaarschap bij medewerkers.

Je maakt hierdoor het verschil voor je klanten, voor je medewerkers en voor jezelf. Want als medewerkers superkrachten worden, verbeteren de operationele resultaten en krijg jij meer tijd en rust. 

Dat verdien jij toch ook?

Boek_Martine_Veeger_zwart_wit
Superkrachten_3D_concept

Dit is wat je krijgt in het individuele Superkrachten programma

Je leert anders te kijken naar jouw rol als leidinggevende: waarom doe jij wat je doet? Je leert hoe jij je eigen energie anders inzet en je organisatie zo inricht dat medewerkers eigenaarschap nemen en daarmee superkrachten worden.

6 modules Iedere module bestaat uit 6 tot 11 korte video’s: in totaal ongeveer 45 minuten per module. In de video's vertel ik je, met veel (persoonlijke) voorbeelden en gerichte opdrachten, hoe jij de volgende stap kunt zetten om de leidinggevende te zijn die je wilt zijn. Elke module bevat een aantal opdrachten die je zelf kunt uitvoeren met de downloads en als afsluiting beantwoord je een aantal vragen over hetgeen je in de module hebt gedaan/ geleerd. Je kunt jouw uitgevoerde opdrachten uploaden, zodat ik met je mee kan kijken.

6 coachgesprekken Op momenten dat het jou uitkomt hebben we een een-op-een online gesprek van 60 minuten via MS Teams. Wil je liever fysiek afspreken? Tegen een kleine extra vergoeding reserveer ik een ruimte in Hygge, Utrecht, zodat we elkaar daar kunnen spreken. 

Tools Je krijgt toegang tot alle tools, technieken en templates die helpen om eigenaarschap te organiseren. Je vindt hier ook hulpmiddelen voor jouw medewerkers om de operationele resultaten te verbeteren.

En uiteraard krijg je een exemplaar van het boek Superkrachten!

Leer hoe je jouw organisatie laat werken

Het programma is zo opgebouwd, dat je stap voor stap leert hoe je eigenaarschap bij medewerkers organiseert en de leidinggevende wordt die je wilt zijn.

De eerste modules richten zich met name op jouw persoonlijke leiderschap, daarna gaan we in op jouw omgang met medewerkers om vervolgens de context in je organisatie aan te passen, waardoor eigenaarschap geborgd is.

De 6 modules op een rij

Module 1: tijd, rust en routine

Module 2: doorbreek negatieve patronen

Module 3: ga anders om met achterblijvers

Module 4: zo worden medewerkers superkrachten

Module 5: superkrachten aan de slag

Module 6: zo maak je veranderingen waar

UIOTbyd0TOeGJoHZLlFK_DSC06927

Laat de verandering ontstaan

In de individuele gesprekken help ik jou de leidinggevende te zijn die je wilt zijn.

We bespreken het volgende:

 • hoe jouw organisatie en jij als persoon in elkaar zitten. Wanneer en waarom doe jij je superheldencape om en wat zou er gebeuren als je die afdoet?
 • hoe is de context van jouw organisatie? Welke vicieuze cirkels zorgen ervoor dat er geen beweging komt en hoe kun je die patronen doorbreken?
 • hoe ga je om met mensen die niet willen, de mensen die in jouw ogen nooit superkrachten kunnen worden. Wat kun jij doen, waardoor je minder tijd en energie aan hen besteedt en daardoor meer ruimte krijgt voor mensen die wél willen;
 • hoe je mensen die wél willen inzet. Hoe je hun richting én ruimte geeft. Jij kunt ervoor zorgen dat zij superkrachten worden die de rest van de organisatie in beweging brengen;
 • hoe je focus bepaalt en medewerkers alleen dat laat doen wat echt het verschil gaat maken voor de organisatie;
 • hoe je zorgt dat medewerkers eerst denken, voordat ze doen;
 • hoe je medewerkers intrinsiek gemotiveerd in beweging krijgt;
 • hoe je alles wat we hebben besproken waarmaakt met de omgekeerde overlegstructuur.

Individuele Superkrachten programma met coaching

€2997

 • Bepaal zelf de startdatum en tempo
 • 6 individuele coaching sessies
 • 6 online modules
 • Tools, technieken en hulpmiddelen
 • Het boek Superkrachten

Investeer in jezelf en in je organisatie

Word de leidinggevende die je wilt zijn! Vanuit ervaring met andere leidinggevenden weet ik dat je met het Superkrachtenprogramma meer rust en ruimte zult voelen, omdat:

 • je het negatieve patroon waar jij en medewerkers in zijn beland hebt onthuld en doorbroken;
 • je focus hebt op een aantal belangrijke operationele doelen voor je organisatie;
 • je een aantal kartrekkers hebt ingezet die superkrachten worden en andere medewerkers meenemen om de operationele doelen te realiseren;
 • je voelt dat je ‘in control’ bent, zonder dat je zelf al het werk uitvoert.

Alle bedragen zijn exclusief btw.

Anderen over het Superkrachtenprogramma:

Jelmer

Jelmer Dijkstra

Eigenaar jachthaven, camping en bootverhuur de Drijfveer

Ik had het programma eigenlijk veel eerder moeten doen.

Ik merk met terugwerkende kracht dat ik heel veel tijd heb verspild aan dingen waarvan ik toen dacht dat het belangrijk was, waarvan ik nu besef dat dat zonde van mijn energie is geweest.

20220212_112206908_iOS

Karen Laarveld

Regisseur Technasiumnetwerken

Ik heb door het Superkrachtenprogramma vooral geleerd om anders aan te pakken en niet zo veel meer over te pakken.

Marjolein Joustra

Marjolein Joustra

Organisatie adviseur UMC Utrecht

Het wordt met het Superkrachten programma makkelijker om op je handen te zitten en het eigenaarschap te laten bij de mensen waar het hoort.

Nico Kruithof

Nico Kruithof

Teammanager financiën bij Mooiland

Ik zat in een ratrace waarin ik zelf steeds zorgde dat de deadlines werden gehaald.

Nu zorg ik dat medewerkers het werk zelf doen.